(1807) Kuřecí roláda II.

1  celé kuře
40 g másla
1 špetka soli
150 g šunky
80 g slaniny
3  vejce
100 g mraženého hrášku
zeleninová paprika
Kuře nařízneme podélně na hřbetě, ostrým nožem odkrojíme maso od kostry tak, abychom je neprořízli, konce křídel odsekneme, stehna a křídla vykostíme a zasuneme dovnitř. Plát masa s kůží osolíme, poklademe plátky slaniny a šunky, potřeme je řídkými míchanými vejci, posypeme je hráškem a pevně stočíme v roládu. Omotáme ji bílou nití, povrch osolíme a upečeme na másle. Vhodná příloha jsou vařené brambory a zeleninový salát. Roládu můžeme také podávat studenou, nakrájenou na tenké plátky.

Návod na vykostění kuřete vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1807) Kuřecí roláda II.

  1. vojtovahelena napsal:

    Mám připravená kuřecí prsa na “ roládky „, budou příští týden. Obalím v anglické aby to nebylo úplně suché, náplň bude určitě s bylinkami, teď je na ně doba a zahrádka vydává své plody.

  2. sharka.68 napsal:

    škoda, že se ti to rozpadlo….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..