(1819) Jehněčí na paprice

600 g jehněčího masa
2 cibule
1 lžíce sladké papriky
olej
sůl
hladká mouka
smetana 12%
zeleninová paprika červená
těstoviny
Maso nakrájíme na kousky a odblaníme. Na oleji zpěníme cibulku, na ni vložíme maso a necháme zatáhnout.
Posypeme sladkou paprikou, osolíme, podlijeme vařící vodou nebo (pokud máme) vývarem a necháme pod pokličkou dusit do měkka.
Asi 10 minut před koncem přidáme na nudličky nakrájenou papriku, kterou ale dusíme jen krátce, aby se nerozvařila.
Přidáme lžíci hladké mouky rozmíchané ve smetaně, povaříme do zhoustnutí.
Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo jen s chlebem.

Jehněčí odřezky po porcování celého jehněte zpracovávala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..