300 g rýže
0,5 l mléka
cukr
máslo
kakao
Do mléka namočíme rýži asi na 1 hodinu.
Přidáme cukr a na míném pameni vaříme do změknutí rýže. Stále mícháme, ráda se připaluje.
Posypeme kakaem a cukrem, poklademe plátky másla.
Můžeme přidat ovoce jak čerstvé, tak sušené nebo pevnější kompotované.
Pozn.: nevím, zda se ještě vyrábí předvařená rýže, ale z ní se kaše vařila velice dobře a hlavně rychle.
Někdo tuhle kaši vaří, když mu zbyde rýže, potom je potřeba přidat do mléka víc cukru, aby překryl slanou chuť.
Večeři si vařila Jana Macůrková, Vlastik rýži na sladko nejí.
Rýže se pripaluje, když je tam cukr. Ten dávám až do hotové…
Mám ráda jak kaši krupicovou, tak rýžovou. V rýžové mi nejvíc chutnají zavařené meruňky. Je opravdu lepší cukr dát až je skoro hotová. Někdy posypu jen skořicovým cukrem a hodně máslíčka. Na talířku vypadá moc pěkně, dala bych si hned. 🙂
Merduňky dávám do rýžového nákypu…
To mas od hodných kucharek z mateřských. Školek.
Ne e, babička dělala se šfestama, já dàvám něco jiného
já jen krupičnou a nebo jáhlovou..ze zbylé rejže, vařené v osolené vodě, dělám rizoto…