(1826) Udíme vepřové maso

vepřové maso
– kýta, kotlety, bůček
nakládací sůl
česnek

buková polínka a hobliny
drť z ovocných stromů
Maso omyjeme a naložíme do roztoku nakládací soli s drceným česnekem.
V chladu necháme 2-3 dny.
Protáhneme provázek, zavěsíme do udírny a pomalu udíme cca 24 hodin při teplotě cca 70-80 °C.
Pozn.: najeprve jsme použili buková polínka na vyhřátí udírny, poté jsme přikládali
drť ze syrového dřeva jabloně a švestky.
Máme udírnu na cca 10 kg masa a asi nejlepší jsou z ní makrely.

Na film Postřižiny si vzpomněla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1826) Udíme vepřové maso

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..