bažant
sůl
pepř
tymián
jalovec
cibule
máslo
anglická slaninka
Okořením ho promnutou směsí soli, čerstvě mletého pepře, tymiánu a několika umletých jalovčinek, celého zabalím do plátků anglické slaniny, převážu potravinářským provázkem a dám péct na cibuli a kousek másla. Případný zbytek anglické nakrájím na proužky a dám k cibuli pod ftáka. Peču zvolna i čtyři hodiny, občas podleju a seškrábnu ze stran pekáče přípek, aby byla hezky červená šťáva.
Na poslední asi půl hodiny zvýším teplotu a za častého polévání výpekem ho ošlehnu do červena.
Jsme zvyklí ho podávat s brknedlíkem a červeným zelím a jest to dobré
Do komentářů přidala Boženka Fialová
Jana je na cestě domů, takže toto máte za ni na sobotu, od neděle už bude úřadovat 🙂
Hmmmm.
Že bych na chalupě upytlačila bažanta? Ale já to neumím voškubat…
Upytlač, se škubáním, případně kucháním vypomůžu 😉
Jen doufám, že nebude moc vyběhanej, aby nám na oběd stačil🤔 – já totiž předpokládám, že když se podělíš o práci, budu přizvána na košt 😋😁😎
Jasně!
Hihi – já četla – „na kost“…jestli bude přebroník v běhu, tak moc masa nebude..
stahni ho …místo kůže dáš slaninu….
Ale je to fešák …:)