(1829) Bažant VZK 1059

bažant
sůl
pepř
tymián
jalovec
cibule
máslo
anglická slaninka

Okořením ho promnutou směsí soli, čerstvě mletého pepře, tymiánu a několika umletých jalovčinek, celého zabalím do plátků anglické slaniny, převážu potravinářským provázkem a dám péct na cibuli a kousek másla. Případný zbytek anglické nakrájím na proužky a dám k cibuli pod ftáka. Peču zvolna i čtyři hodiny, občas podleju a seškrábnu ze stran pekáče přípek, aby byla hezky červená šťáva.
Na poslední asi půl hodiny zvýším teplotu a za častého polévání výpekem ho ošlehnu do červena.
Jsme zvyklí ho podávat s brknedlíkem a červeným zelím a jest to dobré

Do komentářů přidala Boženka Fialová

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1829) Bažant VZK 1059

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Jana je na cestě domů, takže toto máte za ni na sobotu, od neděle už bude úřadovat 🙂

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Hmmmm.
    Že bych na chalupě upytlačila bažanta? Ale já to neumím voškubat…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..