(1833) Jahodová dřeň

Jahody
nebo jiné měkké ovoce
cukr
Jahody omyjeme, rozmixujeme na kaši, přidáme cukr a zamrazíme.
U ovoce, které má pecičky (jadýrka), jako je rybíz a maliny, přepasírujeme a zbavíme tak jadýrek, poté opět dosladíme podle chuti a zamrazíme.
Pokud chceme udělat z letních jablek jablečnou dřeň, povaříme s trochou citronové šťávy nebo kyseliny citronové, aby jablka nehnědla.
A potom už jen vlastním tělem chráníme mrazák před nájezdem mlsných sarančat a kobylek.
Jen malá infomace: nevím proč se říká nálet kobylek, když kobylky na rozdíl od saračat jsou masožravé.

Studené občerstvení připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1833) Jahodová dřeň

  1. Iva Janovská napsal:

    No právě, Jani, masožravé :-). Dřeň je klasika, potěší vždy, nezklame nikdy!

  2. sharka.68 napsal:

    já bobule (rybíz atd..) , nasypu na tác, prosladím a nechám zmrazit tak, aby kuličky byly sypké..a pak dělávám bublaniny nebo lité s drobenkou, do nich dřeň dát nejde…ty nejhezčí, zmrazím jako hrozny-vypadají pak nádherně na tvarožníku nebo v poháru….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..