(1834) Langustini

Na dvě porce

8 ks langustini
6 velkých stroužků česneku
1 menší rajče
1 střední bílá cibule
0,5 dl olivového oleje (slunečnicový)
2 dl bílého vína
sůl
Na pánvi rozehřejeme olej.
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Česneku může být i víc, nabyla jsem dojmu,
že většina chorvatských receptů je postavena na česneku.
Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Rajče nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli s česnekem.
Na tuto směs položíme omyté celé langustini, zalijeme bílým vínem a necháme asi 10 minut podusit.
Langustinky vyndáme na talíř, odlomíme ocásek a vyloupneme narůžovělé masíčko.
Podáváme s bílým pečivem, kterým nakonec vytřeme i zbytek omáčky v pánvi.
A takhle vypadaly langustinky za syrova.

Podle rad paní Mariny
přípravila Jana Macůrková

Klepítka jsem si přivezla na ozdobu, jsou krásná a něžná, na rozdíl od humrů nebo krabů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1834) Langustini

  1. Jana Macůrková napsal:

    Budu teď dávat recepty buď večer, nebo brzy ráno před Haderach, aby si mohla přispat a vy jste nepřišly o ranní čtení.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Takže humr norský, v Itálii řečený scampi.
    Množství česneku, jak u krevet tak i tady, by mi spolehlivě způsobilo těžké zažívací obtíže. V jiné úpravě bych si je s chutí dala.

  3. Vera M. napsal:

    V Chorvatsku jsem byla mockrát a cca 15 let tomu nazad už jen v hotelu (většinou bez potomků ). Česnek mi vůbec nedělá dobře a okamžitě bych si všimla jídla , kde je ho hodně . To se nikdy nestalo. Pravda , na ostrově Murter jsem nikdy nebyla. Rabac, Poreč, Igrane , Tučepi , a na Pelješaci . Spíše chutě jemné. Fazolky dušené s rajčaty a olivovým olejem . Blanšírovaná zelenina se spoustou “holandské” omáčky . Česnek nehrál nikde větší roli

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..