250 g mladé cukety
1 citron (šťáva a kůra – pouze žlutá !!)
200 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 vejce
300 g polohrubé mouky
130 g rozpuštěné Hery nebo másla
Hrubě nastrouhanou cuketu v míse smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou a nastrouhanou kůrou z celého citronu. Přidáme vejce, vlažný tuk, cukry, mouku a prášek do pečiva. Vše řádně promícháme a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou (kokosem) vysypané bábovkové formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova. Doporučuji hlavně tu předehřátou troubu a kontrolovat.
Pekl Petr Zeman
S citronem miluju!
A zavidim Petrovi ten kraaaasnej ubrus!
ubrus je boží… Petře, místo cukety klidně nastrouhej mrkev, budeš mít další chuť a bude to skvělý…
Bábovka jak vysoustružená! S citronem bude určitě moc dobrá.
Tohle chce opravdu pochvalu . Zatím jsem citronovou nejedla, ale věřím v ni. ( Koukám, že chlapi jsou fakt mlsní a mají rádi sladké, když se pustí do takového díla )
škoda, že není vidět na řezu….
Klobouk dolů, ta se povedla!!
Bábovka vypadá moc pěkně, žádné spálení – moc šikovný Petřík. Škoda, že ji nerozkrojil. 🙂
Mohly jsme hended ochutnat, že jo??