(1851) Vepřová rychlovka

600 g vepřová kýta
1 velká cibule
zeleninová paprika tří barev
lžička kari
olej
půl lžičky Solamylu
sůl
Maso nakrájíme na nudličky, rovněž tak cibuli a papriky.
Smícháme s olejem, přidáme kari a sůl a necháme chvilku odležet.
Na pánvi rozehřejeme druhou část oleje, vysypeme na něj směs a cca 10 minut necháme za občasného zamíchání péct. Když je maso měkké, což netrvá nijak dlouho, přidáme solamyl rozmíchaný v trošce studené vody, necháme zhoustnout a podáváme s chlebem nebo s rýží.
Pozn: kdo nemá rád kari, může ho nahradit mletým zázvorem.

15 minutový oběd připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (1851) Vepřová rychlovka

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Zkus to někdy malinko jinak: maso obalit v kari smíchaném se solamylem nebo maizenou. Rozpálit pánev, když je horká, nalejt dvě lžíce oleje, hned jak se z něj zakouří nasypat maso, po chvilce maso obrátit, oddělit nudličky od sebe, maso rozhrnout do stran a do pánve nasypat napřed cibuli – ta začne pouštět šťávu a povolí škrob, který obaluje ty nudličky, takže to nemusís podlejvat. Chvíli to restovat, promíchávat, prohazovat. Jakmile se to začne napejkat přidat papriky a a prohazovat, aby papriky zůstaly na skus. Pak trochu sojovky nebo rybí omáčky, prohodit a stahnout stranou. Je to stejně rychlý a s úspěchem lze použít i kuřecí okozí (což dělám já, protože občas padnu na plemennýho kance a ty nudličky ne a ne změknout).
    Jinak na letní horkej den značka ideál.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..