kuřecí maso
brokolice
velké těstoviny
lžíce oleje nebo majolky
sůl
Zbytky pečeného kuřecího masa natrháme na kousky (nebo nakrájíme). Ve vývaru uvaříme brokolici, necháme vychladnout a přidáme k masu. Pokud nemáme vývar, stačí osolená voda.
Uvaříme těstoviny (tady jsou nejlepší velké Penne) a po scezení promícháme s trochou oleje, aby se neslepily.
Přidáme maso, brokolici a majolku nebo olej, promícháme a můžeme podávat studené jako salát, nebo teplý pokrm. Už jsem jedla i s bílým jogurtem nebo zakysankou místo majolky.
Rychlou večeři připravila Jana Macůrková
Sakra … těstovinový salát, dlouho nebyl….dík za inspiraci 😉
Příště uvař těstoviny s brokolicí dohromady a uvidíš, jak je to dobré.
Vzhledem k tomu, že používám těstoviny, které se vaří tak 15 – 18 minut, tak bych z brokolice měla kaši, Takže raději zůstanu u svého osvědčeného postupu.
A co přidat brokolici k závěru vaření těstovin?
Ale cajk, jsi zvyklá jinak, rozumím.
Ta brokolice dostane ve vývaru i jinou chuť, tady nevím jak to popsat, ale mně při vaření květák a i brokolice „nevoní“ a ona v tom vývaru je prostě jiná. Většinou vývar mám, protože pokud tohel dělám, tak mám zbytky z celého kuřete a tím pádem mám i kostru na vývar.
přece není problém ve vývaru uvařit i ty těstoviny… co to vaříš za značku,že to trvá tak dlouho?
tak dneska mám na oběd salát : penne se smetanou a tuňákem, citronovou kůrou a bílým pepřem…