(1868) Barevný guláš

600 g vepřová kýta
1 velká cibule
pol. lžíce sladké papriky
zeleninová paprika tří barev
sůl
pepř
špetka majoránky
3 stroužky česneku
olej
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme sladkou papriku a na kusy nakrájené maso. Necháme zatáhnout, přidáme sůl, pepř, drcený česnek a podlijeme vařící vodou.
Necháme asi 1 hodinu dusit.
Poté přidáme na proužky nakrájenou zeleninovou papriku (nejlepší je všechny tři barvy) a ještě asi 10 minut podusíme.
Podáváme s bramborem nebo chlebem.
Pozn: Název vymyslela moje vnoučata.

Gulášek vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1868) Barevný guláš

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    To mi připomíná buřtguláš ….. také moc chutnal

  2. vojtovahelena napsal:

    Barva úžasná, z kýty super, libové mají dětičky rády. U nás se taky najdou názvy jídel co děti vymyslí.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..