1 velká cibule
několikero králičích jatýrek
sůl
tymián sušený i zelený
máslo
olej
Na oleji s máslem (1:1) zpěníme cibuli, nakrájenou na drobno.
Vložíme omytá a osolená jatýrka a zprudka opekáme až je i střed propečený.
Během pečení lehce posypeme sušeným tymiánem.
Podáváme s opečenými novými bramborami, ochucené zeleným tymiánkem.
Připravila Jana Macůrková
Játra na cibulce je moje oblíbená lahůdka. Nejraději tedy jen tak na tenkém krajíčku chleba – aby bylo čím vytřít pánev, když je jich víc, tak s rýží. Ale nové brambůrky taky nejsou od věci… Nicméně by mě zajímalo co na těch bramborách je ve skutečnosti. Tymiánek to tedy fakt není.
Libeček, řekla bych 😉
Tak libeček to není, jak jsem se snažila dostat přes dřevo pro tymián, tak jsem cestou utrhla kousek mateřídoušky, a vzhledem k tomu, že ten můj tymiánek je momentálně ve stínu, tak má taky větší lístky. Kombinace obojího je potom na těch bramborách.
Nádherný játra, Jani,vyfoť ten tymián, asi máš jinej druh, nevzpomeneš si jakej? ..my ho máme na slunci i ve stínu, ale lístky to má stejný, ten na slunci teda víc voňavý…. ta mateřídouška není špatná..se šalvějí ještě lepší…