(1892) Salát z cejnů

4 cejni
1 velký celer
1 velká cibule
majolka
sůl
pepř
ocet
Cejny uvaříme ve vodě s několika lžícemi octa a se solí, maso tak zůstane pevnější a není rozměklé. Uvařené necháme vychladnout a obereme od kostí.
Celer oloupeme, uvaříme do poloměkka a nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli nakrájíme najemno.
Všechno smícháme, přidáme majolku, sůl a pepř a necháme v ledničce vychladit.
Podáváme s chlebem.

Cejny od souseda zpracovávala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1892) Salát z cejnů

  1. Jana Macůrková napsal:

    Jen připomínám, že počínaje zítřkem, budeme dávat s Haderach 1 recept denně, v sobotu a neděli potom některý z VZK nebo VPŽ. Netýká se samozřejmě příspěvků nezařazených (bez čísla). A budeme se střídat po týdnu, teď se musíte spokojit se mnou, Haderach bude mít po dovolené v práci šrumec, takže nastoupí až 7.září..

  2. Jiřina napsal:

    Když můj děda chodil na ryby, jé, to jsme měli cejnů a karasů. Teď si jen přečtu recept, ale salát je určitě výborný.

  3. sharka.68 napsal:

    rybiška měkoušká…. mňam….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..