4 cejni
1 velký celer
1 velká cibule
majolka
sůl
pepř
ocet
Cejny uvaříme ve vodě s několika lžícemi octa a se solí, maso tak zůstane pevnější a není rozměklé. Uvařené necháme vychladnout a obereme od kostí.
Celer oloupeme, uvaříme do poloměkka a nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli nakrájíme najemno.
Všechno smícháme, přidáme majolku, sůl a pepř a necháme v ledničce vychladit.
Podáváme s chlebem.
Cejny od souseda zpracovávala Jana Macůrková
Jen připomínám, že počínaje zítřkem, budeme dávat s Haderach 1 recept denně, v sobotu a neděli potom některý z VZK nebo VPŽ. Netýká se samozřejmě příspěvků nezařazených (bez čísla). A budeme se střídat po týdnu, teď se musíte spokojit se mnou, Haderach bude mít po dovolené v práci šrumec, takže nastoupí až 7.září..
Když můj děda chodil na ryby, jé, to jsme měli cejnů a karasů. Teď si jen přečtu recept, ale salát je určitě výborný.
rybiška měkoušká…. mňam….
Jo, proto na salát dávám ten ocet při vaření. Maso se zpevní a do salátů je výborné. Jen to vybírání kostí je hrozný.