1 indická okurka
sůl
pepř
strouhanka
hladká mouka
vejce
olej
Našla jsem několik receptů na indickou okurku. Když jsem v jednom receptu našla, že se dá použít všude tam, kde cukety, tak jako první jsme vyzkoušeli ji obalit v klasickém trojobalu a usmažit. K ní potom přidat česnekový jogurt.
Pozn: mladou okurku nemusíte ani loupat, an zbavovat semen. Ta jsou velice měkká a i při té velikosti 75 cm byla okurka šťavnatá a jemná. Přirovnání k cuketě je dobré, ale řekla bych, že tahle okurčička byla lepší, jemnější. Řízečky v průměru cca 10 – 13 cm, neloupáno, síla řízku tak 1 cm.
Přemýšlím, jak dlouho by musela ještě viset na zahradě, aby ztvrdla a semena byla zralá.
Experimentovala Jana Macůrková
Nojo, no. Pokud vím, tak „legendárie“ pěstuje jen Bláhovka, koupit se to nedá … tak nezbývá, než věřit, že je to dobrý.
Tak nechodíme sem jen my, ale je tu denně si 3 – 5000 návštěv, tak snad to bude někomu k užitku. A jestli chceš, tak ti kousek pošlu na vyzkoušení.