(1925) Vegetariánské lasagne

plátky lasagní
1 lilek, 1 mladá cuketa
2 pevnější rajčata, papriky, podle chuti (já dělala jen s lilkem a cuketou)
máslo nebo olej
hladká mouka
trocha mléka
směs na špagety bez masa (např. recept č.19)
tvrdý sýr na strouhání

Lilek nakrájíme na plátky (asi 0,5 cm silné), stejně tak rajčata a mladou cuketku.
Lilek  dáme na pánvičku na olej opéct, aby rychleji změknul.
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem na bešamel.
Na dno zapékací mísy dáme vrstvu bešamelu (stačí tak 1 cm), na něj položíme první vrstvu lasagní.
Potřeme směsí na špagety, poklademe plátky lilku. Posypeme strouhaným sýrem
Do další vrstvy položíme rajčata, do poslední cuketku. Můžeme i kombinovat v jedné vrstvě více druhů zeleniny.
Nakonec dáme 1 cm vrstvu zeleninové směsi a posypeme sýrem.
Pečeme v troubě cca 40 minut.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1925) Vegetariánské lasagne

  1. Jana Macůrková napsal:

    Když je dneska vegetariánský den, tak dáme vegetariánský recept. (Měl být na zítra, tak ho trochu zrychlíme….)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..