(1926) Indická okurka zapečená

800 g mladé lagenarie
150 g drůbeží šunky
4 větší žampiony
4 vejce
100 g strouhaného sýra
2 lžíce strouhanky
mletý pepř,sůl
2 lžíce másla nebo olej
petrželka

Indickou okurku nakrájíme napříč na  plátky asi 1 cm silné.
Zapékací pekáč  vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme strouhankou.
Okurku opečeme na másle (v původním receptu ji uvaříme, ale opečená je chutnější) a naskládáme na dno pekáčku.
Šunku nakrájíme  na kousky, smícháme se lžící strouhanky a nasypeme na okurku.
Žampiony podobně jako okurku osmažíme na másle, a narovnáme jako třetí vrstvu.
Přidáme znovu okurku a šunku a jako poslední vrstvu dáme vejce smíchaná s nastrouhaným sýrem s petrželkou. Zapékáme v troubě asi 30 minut.
Jako přílohu podáváme zeleninový salát.
Pozn: lze takhle zapéci i mladé cukety. okurka je ale o dost šťavnatější.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..