300 g dopředu uvařených brambor
300 g povařeného sírovce
200 g anglické slaniny
8 ks kozích rohů nebo 2 feferonky
2 ks mladé cibulky s natí (jarní cibulka)
1 ks kostka masoxu nebo vývar
2 lžíce citronové šťávy
pepř, voda, sůl
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, sírovec nakrájíme na kostičky a povaříme ve vodě s kostkou masoxu.
Slaninu pokrájíme na nudličky a opečeme.
Vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, sírovec slijeme a propláchneme studenou vodou.
Smícháme brambory s uvařeným sírovcem, přidáme opečenou slaninu, nalijeme i 3 lžíce oleje na které se pekla, nakrájíme kozí rohy, mladou cibulku i s natí, promícháme, zastříkneme citronovou šťávou. Vše spolu opět promícháme, dochutíme solí, pepřem a vychladíme.
Tento salát podáváme samotný, nebo s pečivem.
Pro svoji odolnou pusu připravil Petr Zeman
Petře, to vůbec nevypadá špatně! 🙂
beraní roh (papriku) znám, kozí roh (papriku) ne…jak to vypadá?
Mladý sírovec je velmi chutná houba a namíchat povařený do salátu je opravdu dobrý nápad.
Dobře Petr 🙂