(2301) Zapečené lilky s masem

2 – 3 větší lilky
mleté maso – směs
cibule
lžíce oleje
koření podle chuti
brambory

Lilky nakrájíme na plátky cca 1 cm silné.
Cibuli nakrájíme na jemno, a zpěníme ji na oleji. Přidáme maso s kořením a asi 20 minut dusíme, až maso  ztratí „syrovou“ barvu a je zpola obdělané.
Pekáč vymažeme olejem, naklademe první vrstvu lilků, na ně navrstvíme maso a ještě jednou lilky.
Navrch dáme kousky syrových brambor, osolíme a pečeme asi 3/4 hodiny.
Pozn: další varianta je lilky rozkrojit napůl, vydlabat část vnitřku a nahradil masovou směsí. Zasypat bramborami a péct.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2301) Zapečené lilky s masem

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..