300 g velké fazole (na barvě nezáleží)
3 vejce natvrdo
1 velká cibule
1 – 2 zeleninové papriky
2 lžíce oleje
sůl
nepatrně jedlé sody
Fazole namočíme asi na 3 – 5 hodin do vlažné vody, aby nabobtnaly.
Přidáme na špičku nože jedlou sodu a dáme vařit (trvá to asi 40 minut).
Uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme nadrobno cibuli a zeleninovou papriku.
Když jsou fazole měkké, scedíme je, propláchneme studenou vodou, přidáme všechny ostatní ingredience a podáváme buď jako salát a pečivem, nebo jako přílohu k masu.
Na přání Henriet13 připravila Jana Macůrková
Nemáte mít volno?Jen si ho hezky užijte,zasloužíte si ho……….
Tohle bylo na speciální přání, tak jsem vyhověla, ono zadat recept trvá asi 3 minuty, když už se to umí…. na začátku bylo hůř, ale to víš skoro 200 receptů, to už dělá člověk všechno automaticky. Volno mám zítra, o recept se postará Haderach.
Moc krát díky :-))))) To bylo hooooooooooodně rychlé!
Volno? co to je? Byli jsme nakopat brambory, chvíle práce na zahradě, trochu úklid, hodně vaření…. takže když někdo pronese slovo volno, takmám pocit, že mi nadává… i když, mohla bych se podívat, slovník cizích slov doma někde je…
Fazolový salát zkusím,máme rádi luštěniny. 🙂
Já se pokusím udělat i nějakou soju, jeden čas jsme ji měli docela často a chutnala nám, tak se k ní vrátím. Uvidím, zítra jedu na nákup do Německa, nejdřív ale k doktorům do Mostu, když na mne nemá čas Kolín, snad to všechno stihnu.
Do Mostu???? Tak pokud v budoucnosti se budeš vyskytovat v Mostě, tak tam se chystám do nového „doma“. Už se těším na kafe, ale jen tak to ještě nebude. Cca půl roku než se vše srovná a nežli se odstěhuju. Ze tří míst – to už je docela rána. Ale Vánoce už bych tam prožít chtěla!
Já tam bydlela skoro 20 roku a mám tam dceru
Pro fazolový salát se pomyslně vracím takovych 35 let zpátky k Paukertovi na Národní – fazole, cibulka, majonéza a křen. Osolit, dost opepřit, k tomu dva rohlíky. Salát stával 2,20 Kč…
Aaaano! Když bylo kapesné mladé a silné, byl to pochoutkový a neapolský. Když bylo pohublé tak vlašák a těsně před jeho vyhynutím fazolový, nebo hanácký… Pak pár dní polífka ve školní jídelně nebo menze, než se zase urodilo 🙂 A když bylo nejhůř, šli jsme na noční do pekárny, nebo umejt schody v paneláku a zase bylo na salát…
Jo, a od Paukerta jsme si to nosili do Dětského domu do kina a požírali při medvědech od Kolína…
Já si ho nosila naproti do paláce Dunaj, kde jsem pracovala. A taky tam měli čínský salát ze zelí, žampionů a kapie, salát z volské tlamy, všechno je pryč, aaaach joooo…
Hele, hele, přestaň mě týrat, jo! 🙂 Nemohla bys vzpomínat třeba na uzenou polífku s rejží? Tu fakt nemusim.
Ježíšku na křížku, uzenou poblífku fakt ne. Takže sorry jako, ale na tohle se vzpomínky nedočkáš. Ale takovej chlebíček od Paukerta…. Dnes budu vyrábět, neb dcera má svátek a tak bude mejdlo.