kaštanový krém
recept č: 1991
linecké těsto kakaové
300 g hladká mouka
200 g Hera nebo máslo
150 g cukr moučka
1 vejce
2 lžíce kvalitního kakaa
Připravené linecké těsto necháme odpočinout nejlépe do druhého dne.
Protože toho těsta je hodně, nejprve vykrajuji slepované a kousky, které mi zbydou znovu propracuji a plním jimi malé formičky – košíčky. Jedna várka činí 25 košíčků
většinou plním 2x.
Vychladlé košíčky plním krémem pomocí látkového sáčku a menší hodně zubaté koncovky. Krém je hodně tuhý, jde to trochu ztěžka, ale krém krásně drží tvar.
Doplníme kouskem višně v rumu nebo jiného kandovaného ovoce.
Pozn: krém lze uchovávat v mrazáku, nemění konzistenci, po rozmrazení lze spotřebovat vždy jen tolik, kolik chceme mít nazdobeno.
Pekla a zdobila Jana Macůrková
Ten krem fakt perfektne drzi. 😊
Akorát jsem zjistila, že je potřeba pod něj něco lehce máznout, rád se mrcha odlepuje. Naštěstí jsem na focení ozdobila jen těch pár kousků, zbytek budu dělat až příští týden.
Ten krém mne láká vyzkoušet. Letos mají v Lidlu kaštany, které jdou krásně oloupat, ne jak v minulých letech. Ta cena je dost vysoká, ale my je kupujeme i tak, máme je rádi.
Na ten krém ti jich stačí tak 15 dg, takže to zase tak velká položka není.
gaštanové pyré prodává i Globus, výrobce-naši bratia….