(2001) Košíčky s kaštanovým krémem

kaštanový krém
recept č: 1991

linecké těsto kakaové
300 g hladká mouka
200 g Hera nebo máslo
150 g cukr moučka
1 vejce
2 lžíce kvalitního kakaa
Připravené linecké těsto necháme odpočinout nejlépe do druhého dne.
Protože toho těsta je hodně, nejprve vykrajuji slepované a kousky, které mi zbydou znovu propracuji a plním jimi malé formičky – košíčky. Jedna várka činí 25 košíčků
většinou plním 2x.
Vychladlé košíčky plním krémem pomocí látkového sáčku a menší hodně zubaté koncovky. Krém je hodně tuhý, jde to trochu ztěžka, ale krém krásně drží tvar.
Doplníme kouskem višně v rumu nebo jiného kandovaného ovoce.
Pozn: krém lze uchovávat v mrazáku, nemění konzistenci, po rozmrazení lze spotřebovat vždy jen tolik, kolik chceme mít nazdobeno.

Pekla a zdobila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2001) Košíčky s kaštanovým krémem

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Ten krem fakt perfektne drzi. 😊

  2. Imelda napsal:

    Ten krém mne láká vyzkoušet. Letos mají v Lidlu kaštany, které jdou krásně oloupat, ne jak v minulých letech. Ta cena je dost vysoká, ale my je kupujeme i tak, máme je rádi.

  3. sharka.68 napsal:

    gaštanové pyré prodává i Globus, výrobce-naši bratia….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..