(201) Amazonský kotlík

kuře
2 velké cibule
zeleninová paprika a kapie
nejméně 2 druhy různých fazolí
kukuřice (může být i sterilovaná)
1 rajčatový protlak

několik stroužků česneku
feferonka nebo trochu pálivé papriky
olej

Tenhle recept by sice měl začínat ulovíme jedno velké morče, nutrii nebo malou kapybaru.
Ale nutrii se mi lovit nechtělo, i když tady u řeky jsou volně, kapybara je přeci jen trochu větší (samec až 80 kg) a morče je domácí mazlíček…

Takže kuře rozporcujeme a dáme uvařit, přičemž vodu osolíme.
Mezitím nakrájíme na nudličky cibuli a papriku,  kapii i feferonku (kdo nemá rád, přidá trochu pálivé papriky) a dáme dusit na trošce oleje.

Fazole  uvaříme každou barvu zvlášť, zrovna tak kukuřici.
Když je vše pěkně měkké, smícháme dohromady, dosolíme podle chuti a přidáme kuřecí maso obrané od kostí. Nakonec přidáme jeden rajčatový protlak. Ještě asi 10 minut provaříme.

Podáváme s rýží nebo raději s chlebem.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (201) Amazonský kotlík

  1. Katyp50 napsal:

    Hmmmm vypadá to „jedle“. Nutrii jsem mívala doma často – kamarádky tatík měl na ně farmu. Je to úžasné masíčko. Mňam, hned bych si dala. Je nutné stáhnout tu „horní“ kůži-blánu, ta by byla hořká a pak už je to naprosto dokonalé maso. Morče jsem jedla také, ale nevěděla jsem to. Nojo, já v té Číně snědla spoustu věcí. A úžasně jsem si to užívala. Ostatně – kdoví, co jíme v těch vietnamských restauracích????

  2. Devětapadesátka napsal:

    Dělám něco podobného, říkám tomu ďábelský kotlík. Jen osmahnu kuře, dám stranou, osmahnu papriku, cibuli, přimíchám maso, fazole z konzervy a hodně okořením chilli vločkami. V létě přidám jedno dvě rajčata. Podávám v miskách, hustě posypu rozdrobenou gorgonzolou , navrch lžíci zakysanky a čerstvý chléb. V hořovické pekárně dělají úžasný, nikde jinde mi tak chleba nechutná. Je to ovšem pro silné nátury, protože to dělám fakt vostrý, až se u toho všichni potí ?

  3. jarybarka napsal:

    Vypadá to krásně.Dělám podobnou baštu.

  4. Jiřina napsal:

    Toto vypadá fakt krásně, ta omáčka má úžasnou barvu,takovou krásnou barvu mi dělá když dávám uzenou papriku. Rajčatový protlak z obchodu nikdy nemá takovou barvu, nebo je to domácí protlak. Teď jsem večeřela chleba s máslem a sýr a toto mi spravilo chuť, později na to opět mrknu.

  5. BOYE napsal:

    Tak my morče naštěstí ulovili dřív než kuna (teď je to 1:1), ale Kravičku prostě sníst nemůžeme. Kapybara by byl můj mazel a nutrie je moc rychlá – tedy na mě jo. To jídlo je tak lákavý, že asi vezmeme za vděk kurem, neb čekat, až dorostou králíci (ano, přijela jsem z výletu a na zahradě králíkárna a obydlená), se mi fakt nechce.
    I ten model Devětapadesátky je vábivý. Tak dva kury…
    Přestože fazole vařívám, nejčastěji kovbojský, ulítávám na trenčanskom párku s fazulou. Ano, uznávám, je to humáč, ale pro mě je to chuť tatranských a rudohorských tůr (jeden ze zlatých listů chuťového památníčku) 🙂

  6. krutopazout napsal:

    ahoooj kuchatky, přivezla jsem si z Moravy králíky, velké skoro jako nutrie, tak jednoho takto zkusím připravit, poslední dobou všude strkám papriku, tak doufám, že to nepokazím:-))))

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..