menší brambory
sůl
olej
Máte rádi brambůrky, ale nechcete aby byly příliš mastné?
Brambory oloupejte, nakrájejte na slabé plátky (lze je i strouhat na plátky jako okurky na salát).
Osolte, pokapte pár kapkami oleje, promíchejte, naspte na pečící pepír a v troubě pečte do zčervenání. Některé budou křupavější, některé méně,
Sevírujte ještě teplé.
Druhá varianta je ta tzv. hospodská – nakrájené brambory nasypte opatrně do fritézy tak, aby se moc nepřekrývaly a smažte do červena. Nechte okapat, případně odsajte přebytečný tuk na savém papíru nebo čisté utěrce.
Připravila jana Macůrková
Byla doba kdy je nejstarší synek dělat stále. Jen je po nakrouhání propláchl vodou a
zamotané v utěrkách naskládal do malé ždímačky. Pak vysypal do friťáku. Neslepovaly
se a byly dobré, křupavé.
Do ždímačky sice ne, ale do utěrky ano. A jak píše Rybářka, tak solit až hotové. Snacha je teď dělá v horkovzdušné fitrtéze, takže olej jen malinko..
Taky jsme je tak dělali .propláchnuté vysušené.Ale solili jsme až hotové.