1/2 kg pevných hub
200 g malých sherry rajčátek
1 kapie
50 g máslo
koření podle chuti
(divoký tymián)
Houby očistíme nakrájíme na větší kousky, můžeme použít i zamrazené.
V zimě lze použít i žampiony.
Přidáme celá rajčátka a kapii nakrájenou na proužky, máslo a posypeme kořením nebo bylinkami.
Pečeme asi 20 minut.
Podáváme s chlebem.
V létě připravila Jana Macůrková
Pekla jsem pouze na večeři, jde udělat i se žampiony. Měkký chleba podmínkou.
Úplně cítím tu vůni a chuť štávy a čerstvého chleba, namočeného do toho , jak říkala moje babička , “ sosíčku „.
Zítra se chystám , po delší době , na maličký experiment , bude – li úspěšný podělím se o receptík. Zdravím.
Já bych k tomu mohla klíďo i topinky.
Vidíš, ty mne nenapadly, ale dobrý nápad.
já bych to proházela s rejží a měla skvělý rizoto….
Myslím, že rizoto nebylo cílem tohoto receptu.