1 balení sojových plátků
masový vývar nebo 2 kostky masoxu
tvrdý sýr /eidam nebo gouda
salám – nejlépe paprikáš
trojobal –
strouhanka
hladká mouka
vejce
olej na smažení
Sojové plátky namočíme do vývaru nebo do masoxu. Necháme asi 1 ohdinu, potí necháme vařit asi 1,5 hodiny.
Když je „maso“ měkké, rozkrojíme je naplocho a do vzniklé dutiny vložíme plátek paprikáše zabalené do plátku sýra.
Zpevníme párátkem. Obalíme v trojobalu a smažíme pomalu na oleji.
Příloha: brambor, hranolky nebo br. kaše a zelenina.
Pozn: připravuji tak 1x za rok, máme je docela rádi. Jinak tady u nás se v poslední době pěstuje soja poměrně hodně.
Připomněla Jana Macůrková
Opravdu vaříš 1,5 hodiny? Běžně se sója vaří 20 minut.
Ano, pomalu na kamnech asi 1,5 hodiny. Právě to, že spousta lidí ji vaří pouhých 20 minut, ji činí téměř (alespoň pro mne) nepoživatelnou s papírovou konzistencí.
Já bych měla strach, že se ouplně rozvaří.
Taky jsem si to myslela, ale když je to pomalé vařené (cca 80 st.) tak je to v pohodě.
škoda, že jsi to nevyfotila na řezu…