(2033) Sojové Cordon bleu

1 balení sojových plátků
masový vývar nebo 2 kostky masoxu
tvrdý sýr /eidam nebo gouda
salám – nejlépe paprikáš
trojobal –
strouhanka
hladká mouka
vejce
olej na smažení

Sojové plátky namočíme do vývaru nebo do masoxu. Necháme asi 1 ohdinu, potí necháme vařit asi 1,5 hodiny.
Když je „maso“ měkké, rozkrojíme je naplocho a do vzniklé dutiny vložíme plátek paprikáše zabalené do plátku sýra.
Zpevníme párátkem. Obalíme v trojobalu a smažíme pomalu na oleji.
Příloha: brambor, hranolky nebo br. kaše a zelenina.
Pozn: připravuji tak 1x za rok, máme je docela rádi. Jinak tady u nás se v poslední době pěstuje soja poměrně hodně.

Připomněla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2033) Sojové Cordon bleu

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Opravdu vaříš 1,5 hodiny? Běžně se sója vaří 20 minut.

  2. sharka.68 napsal:

    škoda, že jsi to nevyfotila na řezu…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..