2 kuřecí prsa
1 dobře zralé mango
špetka kari
olej
1/2 dcl kokosového mléka
sůl
Kuře nakrájíme na kousky, stejně tak mango, které oloupeme a nakrájíme.
(V Dianě mají momentálně mango nakrájené na kousky a zmrazené a je výborné).
Maso orestujeme na rozpáleném oleji, poté přidáme kousky manga a ješte asi 5 minut restujeme, lehce sypneme kari a podlijeme kokosovým mlékem.
Podáváme s rýžovými nudlemi.
Experimentovala Jana Macůrková
Delam s jablkem (recept 947), tak proc ne s magem? Ale … promin … kde je to kokosovy mliko?
Dává se ho jen malinko, a na tom talíři opravdu vidět není.
mražený mango za slušnou cenu koupíte i v Lidlu nebo v Icelandu…
já mám mango ráda rozmixované s naředěným jogurtem -indické lassi a to je jediné sladké lassi, které piju, jinak slané a bylinkové a kořeněné verze..
takhle teplé jsem to ještě nejedla..ale oprančené kořeněné kuřecí kousky, vychladlé a přidané do salátu, kde je kromě lupení i mango, pálivé papričky a granátové jablko a dobrá zálivka, to není špatné…
s krevetama jsem to měla i v letních vietnamkých nesmažených závitcích, kombinace mango, krevety, papričky a zelený koriandr, je velká dobrota…
Tento typ jídel máme moc rádi. S mangem jsem to ještě nezkoušela a klidně přidám i to jablko a kokosového mléka dám víc.
Taky dávám víc – popravdě, na 3 porce celou plechovku. A zásadně s rýží.
Nějak jsem nepřišla na chuť kokosovému mléku a nemám ráda maso s ovocem (kyselé jabko ke kačeně apod. je výjimka). Tak dnes pro mě ne.