120 g másla
500 g tvarohu
sůl podle chuti
sladká mletá paprika podle chuti
3 lžíce smetany
zelená sekaná pažitka
V míse si umícháme máslo a tvaroh, přidáme podle chuti sůl a papriku.
Přilijeme smetanu a přidáme sekanou pažitku. Dobře umícháme, upravíme na mísu a ozdobíme pažitkou nebo kapií.
Podáváme s měkým chlebem nebo bílým pečivem.
Rychlou večeři připravila Jana Macůrková
Ja vim, ze je to podle zvyklosti, ale rozhuda u nas vzdycky jen s pazitkou nebo natovou cibulkou. S paprikou (sypkou + nakladanou nebo cerstvou) je to Budapest. Ale dala bych si to taky…
I u nás to tak bylo. Ovšem babička to pořešila tak, že všemu podobnému říkala „rozdělanej tvaroh“ a ten byl buˇse šnitlíkem, paprikou, jinou bylinou…
No a naše holky tomu všemu říkají Zubejda – podle DR. Voštěpovy svačiny.
taky tomuhle taky neřikáme rozhuda..u nás do rozhudy, jen tvaroh – trochu naředěnej mlíkem, není to na konzistenci kaše, ale jen není tak hutnej… sůl,drcenej kmín a šmitlík… bez másla ..
ale ať, snědla bych i tohle..k čerstvýmu chlebu a velkýmu hrnéčku studenýho mlíka (ale tu čerstvou papriku, tu bych někomu nechala)…
Jo, zakoupila jsem zrovna dnes pažitku… Já jsem to trochu vytunila, dělám si na to domácí čerstvý sýr, když už. Jo a pokud s tvarohem, dávám trochu majonézy. Těhle pomazánek jsem se nadělala na táborech tuny