1 balíček listového těsta
2 – 3 kuřecí řízky (stehenní jsou lepší, jsou skladnější)
2 lžíce kečupu
½ lžičky ostřejšího koření (pálivá paprika, grilovací „Mexiko“ nebo pár kapek Ďáblova oleje)
3 stroužky česneku
Česnek prolisujeme, smícháme s kořením a kečupem. Do této marinády nejlépe na noc namočíme kuřecí maso.
Listové těsto vyválíme, nakrájíme na příslušně velké obdélníky, do kterých každý kus masa pečlivě zabalíme.
Položíme na pečící papír a v troubě pečeme asi 30 – 40 minut.
Podáváme s pečivem, bramborem, hranolky nebo jen tak se zeleninu.
Připravila: Jana Macůrková
Zdá se mi to syrové, hlavně těsto, to ani nelistuje se mi zdá, ale fotka může klamat. Asi bych orestovala kousky masa, přidala vše potřebné, nechala vychladnout a potom balila.
Fotka sice trochu klame, ale upečené to je, syro vé nikoliv. Možná, že by chtělo i oční oddělení.
Tam jsem byla nedávno, díky za starost. Vše OK.
Tedy pardon, ale z logiky věci vyplývá, že klame-li foto, není problém v očích. 🙂
Celá ta kapsa obsahuje po upečení hodně šťávy. Při překrojení se tak samozřejmě sploští.
Ale těsto listuje bez prblémů, možná je lepší ho trhat rukama než krájet.
a Jano, prosím Tě, co je to na tom řezu takový to (nazelenalý) nad kuřetem? To je mokrý těsto nebo nějaká zelenina ?
Tak to už ti přesně nepovím, dávám většinou kousky nějaký dýňule,ale který? Ten recept jsem dělala někdy na podzim.
dík…