600 g vařených brambor
150 g tvrdého sýra
1-2 menší cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olej
Brambory i sýr nastrouháme najemno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a pepř. Podle chuti a slanosti sýra dosolíme.
Propracujeme na tužší těsto, ze kterého rukou tvarujeme menší válečky. Potřeme olejem a rovnáme na plech na pečící papír.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 – 200 st. Cca 15 minut.
Podáváme jako přílohu k masu nebo jen tak s oblíbeným dipem.
Pozn: sýra dávejte raději méně a málo tučný. Dala jsem podle původního receptu 30% eidam v poměru 3:1 brambory : sýr. A měla jsem z toho placičky…
co to dát do mufinového plechu?
150-200°C je docela velké rozpětí.
Škoda že nefotíš upečené.To jsou pak do zlatova?
Se asi překlepla – 180? 150 mi přijde málo..
Ony ty brambory jsou už uvařené, takže 150 bohatě stačí. A byly krásně červené, jen lehounce lehly – měla jsem z toho obavu, tak jsem raději vyfotila před pečením, potom už nebylo fotit co,zmizel celý plech, stačil k nim hrnek studeného mléka.
15 minut na 150 – nezůstane ta cibule syrová?
Já to znám jako sýrové bramboráčky a dělá se to rovnou jako placičky, tohle bych asi spíš usmažila. A při vší úctě – 600 : 150 není 3 : 1 🙂
Je ti sice 4 : 1, ale chtělo to dát tvrdší sýr (asi bych příště dala Kolibu.
v tom receptu ty poměry nejdou přepsat? Že bys to opravila, aby to později někoho nemátlo, komenty někdo třeba nečte…