400 g hladká mouka
150 ml mléko
1/2 kostky droždí
50 g cukr krupice
70 g Hera nebo máslo
2 ks žloutek
lžička skořice
2 lžíce oleje
cukr moučka
V míse smícháme cukr krupici, žloutek, měkké máslo nebo Heru.
Přilijeme teplé mléko, promícháme a přidáme rozdrobené droždí.
Postupně vmícháváme mouku až dostaneme hladké nelepivé těsto.
Necháme asi 1/2 hodiny kynout.
Vyválíme placku silnou asi 1 cm, potřeme směsí cukr moučka, olej a mletá skořice.
Zavineme pevně jako závin.
Nakrájíme napříč na 1,5 – 2 cm silná kolečka, naplocho narovnáme na pečící papír a necháme ještě asi 15 minut vykynout.
Potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 – 30 minut do zčervenání. Ještě za tepla posypeme cukrem moučka se skořicí.
Pozn: dělala jsem buchty s hruškovými povidly a zbylo mi dost velký kus těsta. Tak byly šneky. A zmizely rychleji než ty buchty.
Pekla Jana Macůrková
To jsou megašneky 🙂 já do nich dávám hrůzinky ještě 🙂
Paráda, určitě prubnu. Mám objednávku na kynuté, ale nechce se mi dělat s koláčema,…
Ty si šetřím na velikonoce, berani nás dusí a mazanec je hned pryč.
to nejsou šneci, to jsou oblovky 😀
Taky jsem je chovala, na recyklaci bioodpadu hsou nedostižný. Ne nadarmo je jejich druhový název žravá.
no proto to píšu 😀