2 plátky krkovičky
marináda dle libosti
přílohová zelenina (mrkev 2 barev, květák, brokolice, fazolové lusky)
2 lžičky oleje
lžička grilovacího nebo jiného koření (podle chuti)
Krkovičku lehce naklepeme, potřeme marinádou, případně osolíme a necháme chvilku odležet.
Do remosky nasypeme směs zeleniny, pokapeme olejem a poprášíme kořením (já dávám grilovací, lze i jiné druhy, která máte rádi).
Zapneme remosku a pečeme jen do té doby, kdy je zelenina teplá, ale krásně křupavá a zůstává barevná.
Mezitím krkovičku opečeme na nepatrném množství oleje až se dá krájet na kousky, ale není vysušená. Dá se řící, krkovička na přírodní způsob.
Na talíři obložíme zeleninkou v množství větším než malém a podáváme.
S čím? Jen tak…..
Dobrou chuť přeje Jana Macůrková
Ja vim, ze seno a horko, ale skoda te mrazene zeleniny. Dala bych cerstvou a mozna ji jen opraskla na masle ve woku. Ale jinak kombinace stejku z krkny a zeleniny, jo…
Tuhletu zeleninu si vozím z Makra. Je to balení 2,5 kg, velké kusy, a já ji před tím krátkým pečením ani nerozmrazuju. Takže je opravdu jak čerstvá. Jinak teď jsme vylezli po 1,5 hodině z bazénu a jdu udělat velké kostky ledu, abychom trochu vychladili vodu. Těch 28 st. je šílených.
Ty, se zahradou, taková pěstitelka a používáš v létě mraženou zeleninu z Makra? Takto, v zimě to chápu ….. To jsi mne překvapila, opravdu 😉
Jestli to nebude tím, že byla dlouhá zima. Loňská zelenina už není a nová ještě není. A navíc já některé ruhy zeleniny nepěstuji, prostě mi tady nejdou. Třeba mrkev a spol, kvšták, brokolice…to má hlavičky tak 5 cm v průměru, takže to nemá cenu.
Šiš, to mi nedošlo, recept může být několik měsíců starý, sorry jako 😉
Tenhle recept jsem dělala minulý týden, bylo to rychlé, při dělání sena nebyl na nic jiného čas.
Tu zeleninu z Makra znám, je nakrájená na velké kusy, když mám volno v mrazáku, tak ji taky kupuji, ale většinou v zimě. Dám ji na pánvici a na přepuštěném másle trochu osmahnu, přidám koření „Nahrin“. Jím ji jen samotnou, ale jen já, můj děda raději tu krkovici. Musím mu ji nakrájet na malé kousky, zuby už nejsou jako za mlada. 🙂
Je zajímavé, že u nás by to pomalu bylo obráceně – Vlastik zeleninku, já to masíčko.
Vypadá to moc pěkně, barevná zelenina a všechno na modrém talíři, krknu zkusím podle Tebe. Jinak to máme podobně – doma konzumuju maso hlavně já, ale já se ráda obětuju pro vyšší cíl ;-).