(2102) Letní krkovička pro 2 osoby

2 plátky krkovičky
marináda dle libosti
přílohová zelenina (mrkev 2 barev, květák, brokolice, fazolové lusky)
2 lžičky oleje
lžička grilovacího nebo jiného koření (podle chuti)

Krkovičku lehce naklepeme, potřeme marinádou, případně osolíme a necháme chvilku odležet.
Do remosky nasypeme směs zeleniny, pokapeme olejem a poprášíme kořením (já dávám grilovací, lze i jiné druhy, která máte rádi).
Zapneme remosku a pečeme jen do té doby, kdy je zelenina teplá, ale krásně křupavá a zůstává barevná.
Mezitím krkovičku opečeme na nepatrném množství oleje až se dá krájet na kousky, ale není vysušená. Dá se řící, krkovička na přírodní způsob.
Na talíři obložíme zeleninkou v množství větším než malém a podáváme.
S čím? Jen tak…..

Dobrou chuť přeje Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2102) Letní krkovička pro 2 osoby

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Ja vim, ze seno a horko, ale skoda te mrazene zeleniny. Dala bych cerstvou a mozna ji jen opraskla na masle ve woku. Ale jinak kombinace stejku z krkny a zeleniny, jo…

  2. Jiřina napsal:

    Tu zeleninu z Makra znám, je nakrájená na velké kusy, když mám volno v mrazáku, tak ji taky kupuji, ale většinou v zimě. Dám ji na pánvici a na přepuštěném másle trochu osmahnu, přidám koření „Nahrin“. Jím ji jen samotnou, ale jen já, můj děda raději tu krkovici. Musím mu ji nakrájet na malé kousky, zuby už nejsou jako za mlada. 🙂

  3. Iva Janovská napsal:

    Vypadá to moc pěkně, barevná zelenina a všechno na modrém talíři, krknu zkusím podle Tebe. Jinak to máme podobně – doma konzumuju maso hlavně já, ale já se ráda obětuju pro vyšší cíl ;-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..