(2102) Piemontské bramborové šišky s houbami

50 g sušených hřibů, namočených asi 30 minut ve studené vodě
1 kg moučných brambor, uvařených ve slupce
100 g krupice
1 vejce, 1 žloutek
asi 150 g hrubé mouky,
sůl
Nabobtnalé houby přelijeme přes síto a najemno posekáme,
lze ale použít i pevné čerstvé houby podušené na másle,
Brambory uvaříme,  oloupeme a ještě horké je prolisujeme a pak teprve necháme vychladnout.
Prolisované brambory promísíme s krupicí, vejcem, žloutkem, nasekanými houbami, solí a hrubou moukou na těsto.
Z těsta vytvarujeme válečky, Do varu uvedeme dostatečné množství osolené vody. Do vařící vody vložíme bramborové šišky a podle velikosti vaříme cca 10 minut. Když vyplavou a jsou hotové, vyjmeme je a necháme dobře okapat.
Pozn: v originál receptu jsou tyto šišky jako příloha k rajské omáčce.
Tak to jsem neměla odvahu, ale přidala jsem omáčku houbovou.

Podle Dadalovy kuchařky připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2102) Piemontské bramborové šišky s houbami

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    K houbovce si to umim krasne predstavit. Ale prosim te, to je dezertni talirek nebo by se to dalo krajet jako knedlik? 😉

  2. jarybarka napsal:

    Mě to přijde velikostí jako knedlíky. Bramborové dělám takto malé

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..