(2505) „Mokrá“ buchta

ovoce dle vlastních možností a chuti
(maliny, borůvky, rybíz…)
5 vajec
5 lžic cukru
1 šlehačka
3 dcl mléka
polohrubá mouka cca 1,5 hrnku
Na plech připravíme pečící papír.  Aby se nám nekroutil, doporučuji plech lehce pokropit vodou.
Na papír nasypeme ovoce, které lehce pomačkáme.
Všechny suroviny smícháme na těsto husté asi jako na lívance.
Ovoce zalijeme těstem a rychle přemístíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme 15 – 20 minut, až těsto lehce zrůžoví. Nemělo by se lepit na špejli, i když tato buchta je tak šťavnatá, že se to těžko kontroluje.
Pozn: zmrazené ovoce necháme tentokrát rozmrazit, aby trochu pustilo šťávu.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2505) „Mokrá“ buchta

  1. a.rena napsal:

    Prášek do pečiva tam není? Jinak dobrá jednoduchá buchta.

  2. lakysa22 napsal:

    Plech taky poliju vodou, přišla jsem na to kdysi náhodou. Ty suroviny jen promíchat? Bez psrášku bych asi ßlehala tloutky i bílky, bála bych se, že bude nízká. Borůvky mám, mohla bych zkusit..

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Rychle nebo pomalu, za mě dneska ne. Nesnáším mokrý těsta – a při víc než půl litru tekutiny a pěti vejcích tohle půjde asi přímo ždímat. Ten prdopeč – v clafoutisu taky není, ale těsto je dost kompaktní, tohle má „bublinky“ – Jani, fakt tam není?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..