10 vajec uvařených na tvrdo
okurky sladkokyselé
10 dkg eidamu nastrouhaného
jednu kapii najemno krájenou
1 cibuli najemno krájenou
5 dkg vysočiny nasekané na nudličky
2 lžíce hořčice obyčejné
1 žervé (Palouček)
2 – 3 lžíce majolky
pepř , sůl
Vajíčka a okurky nastrouháme nahrubo, eidam nastrouháme najemno a vše smícháme na salát.
Podáváme s měkkým chlebem nebo pečivem.
Zbylá vejce zpracovávala Helenka Vojtová
Umím si tu směs představit i na chlebíčkách a se závějí pažitky nebo bršlice.Když už velikonoční tak s jarním bylinkami
Zatím jsem na zahrádce našla trochu kopřiv a ve foliovníku kořeny svlačce, ale ty bych na chlebíčky, vzhledem k jejich účinkům, raději nezkoušela 😉😉😉
U nás jsou kopřivy už narostlé do 20 cm bršlice také. Tu si nosím domů už měsíc.
Jarních bylinek je dost.
No, jak kde. Já včera s bídou natrhala pár pěticentimetrovejch kopřiv.
Dělám v různých úpravách, ale při vší úctě k Helence, tohle se spíš pomazánka než salát. Nicméně mňamkatá.
Já už se taky moc těším, až spáchám podobnou lahůdku z přebytků…