Větší množství malé mladé cibule
Nálev: 1,4 l vody
120 g cukru
40 g soli
0,6 l 8% octa
Drobné cibulky (do průměru max. 4 cm) oloupeme a dáme pozor, abychom vespodu
u kořínků nepoškodili bílé suknice, jinak se při sterilaci rozlézají. Do sklenice na dno dáme
asi 1/3 kávové lžičky hořčičného semínka, pak naskládáme cibulky, po straně vložíme
1 bobkový list a aby to bylo hezčí, pár proužků červené papriky nebo i feferonku, zalijeme teplým nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme mírným varem asi 30 minut.
Do stejného nálevu jsem zkusila naložit malou skleničku oloupaných stroužků česneku
s bobkovým listem, kouskem papriky a 1/2 kávové lžičky zeleného pepře. Nebylo to vůbec špatné.
Recept poslala: Boženka
Nakládané cibulky mám moc ráda, ale přiznám se, že než se s nimi loupat, to si je radši koupím.
Já mám na to zlepšovák – umyju je a spařím vařící vodou, jdou oloupat o 100 % líp a rychleji, sloupnu je jak z košilky.
Dobrý zlepšovák, spařit a jde krásně loupat. Já svoji cibuli nemám, na podzim kupuji už léta od soukromníka. Beru větší na normální vaření a extra malou, dávám celou do polévky. Můj muž to vyžaduje, když mu neplavou v talíři alespoň 2 cibulky, tak brble. Já je nemusím. Jsou opravdu malé, průměr asi 2 cm, tak bych pár skleniček zkusila a ten česnek se mi líbí, ke grilovanému masíčku jako příloha. My jsme dva a zkonzumujeme dost cibule /20 kg normální, 10-15 kg malé a dobrá 3 kg česneku/ ještě teď beru loňskou, nevyhodím skoro nic, pořád je dobrá. Vždycky jsem měla přes zimu brambory, cibuli, česnek, cukr. Chtělo by to větší komoru, ale nějak si vždycky poradím.
Pomoc, pomoc, děvčata, nemáte některá osvědčený recept na kari okurky? Helena