1 litr vody nebo vývaru
4 lžíce ovesných vloček
3 lžíce strouhané mrkve
1,5 lžíce celeru a petržele
1 menší brambora
3 lžíce hrášku
1 lžíce hladké mouky
šp. muškátového oříšku
sůl, pepř
olej, máslo
Na pánvi nasucho za občasného promíchání opražte vločky – když začnou vonět, odstavte je.
V hrnci na másle s trochou oleje orestujte nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, po chvilce pražení zaprašte moukou a za stálého míchání nechte chvíli prosmažit
Přidejte vločky a zalijte vodou – použít můžete jak vodu, tak vývar
Osolte, opepřete a přidejte nahrubo nastrouhanou bramboru
Přiveďte k varu, osolte a 10 minut provařte
Ke konci přidejte špetku muškátového oříšku, mražený hrášek, promíchejte a odstavte
Vařil Petr Zeman a dodává – vzhledem k tomu,že nebyla všechna zelenina, dělal jsem jen s mrkví. Ale stejně je výborná.
K tomu dodatku – on si nemůže ke mně přijít pro zeleninu….já ho asi zabiju….
Já bych ho nechala žít.
Nádherný talíř, nádherně servírováno, skvělá fotka. Klobouk dolů před panem Zemanem 👍👍👒👒👒(pánský klobouk v těch emotikonech není)
Já taky dávám poklonu. Krásný talíř, krásně naservirované. Moc hezká fotka. Taky klobouk dolů.
Já to nikdy nevařila, přiznám se, neznala. U nás to nikdy nikdo nedělal.
Moc hezké, zařadim. ⭐⭐⭐
fotka nádherná,polívka dobrá,jen ta mouka na zaprášení je zbytečná,ty vločky to zahustí dostatečně….
Šikovný pan Zeman. Vločkovou mám ráda. Buď se zeleninou, jako tato, nebo kvasnicovou. A ty puntíkované talíře bych brala všemi deseti.
Hezký talíř, hezký ubrus, hezky naservírované, pilívka bude taky dobrá… Nelze než pochválit!!👍👍👍👍👍
Já vločkovou nerada, ale ubrus chciiiiiii. Je krásnej! Talíř taky a klobouk dolů před panem Petrem.
Pan Petr je opravdu šikovný, umí vařit, péct i dělat cukroví. Vločkovou polévku jsem nikdy nejedla, ale vyzkoušet bych mohla. Krásný talíř i ubrus. Možná se dozvíme, že ho taky vyšíval. 🙂
Díky za připomenutí. Vzhledem k tomu, že u nás musí být polévka každý den, jinak není oběd, tak bude opět zařazena do jídelníčku. Hezký talíř a lákavý obsah na pohled.
Joj, vlockovou delala tchyne. Mne moc nechutnala, ale dceri jo, dodnes na ni vzpomina. Neni ten talir od Dity P., z te „vysivane“ rady?
To bych se musela Petra zeptat, ale on dělá ledacos, ale že by vyšíval, to nevím.A jestli je to ještě po jeho manželce (žije sám). nebo to dělala dcera, nevím, ae zeptat se můžu.
Já ovesné vločky (ty drobné z Lidlu) dávám do různých polívek dost často – ještě než začne vařit, sýpnu hrstičku. Zahustí a celkem se rozvaří. Dávám ale nepražené, do různých zeleninových, houbové, i do dršťkové jsem trochu zkusila, do sekané, někdy do chleba – já je totiž mám ráda a doma se už nikdo nebrání 🙂
Přesně takovou polévku má rád můj muž. Dělám ji často s různými obměnami.
Pan Petr je šikovný.
Moc šikovný pan Petr. A vždy čistě a krásně naservírováno.
Já vločky na másle do oříškova opražím, posléze kořenovku na tom také opražím, takže si to zjednodušuju a mouku už opravdu netřeba, zkuste, Petře, příště bez mouky.
Polévka se nepřipaluje, netřeba hlídat ani míchat, super polévka a lahodná
Vločkovou polévku moc chválím. Jsem polévková a vločky přidávám i do jiných polévek.