(2145) Nakládané ředkvičky

Hodně ředkviček
6 stroužků česneku nebo kousek zázvoru
(já použila lžičku česnekového oleje)
může být i křen

Nálev:
450 ml vody
150 ml bílého vinného octa
2 lžíce cukru krupice
1 lžička soli
2 lžičky hořčičných semínek
2 lžičky koriandrového semínka
1 bobkový list
1 lžička celého černého pepře

Nebo můžete použít svůj oblíbený. V mém případě Deko nebo Pikanta.

Smíchejte suroviny na nálev a koření kromě česneku v menším hrnci a přiveďte k varu. Minutku povařte, odstavte a nechte zchladnout.
Sklenice i víčka vypláchněte vařící vodou a nechte okapat. Ředkvičky umyjte, nakrájejte na jemné plátky a napěchujte do sklenic, prokládejte je česnekem (nebo křenem či zázvorem – podle toho, jakou příchuť zvolíte).

Zalijte vlažným nálevem, nechte úplně vychladnout, dejte do lednice a nechte rozležet alespoň do druhého dne, ideálně tři dny.
Ředkvičky se postupně zbarví do něžné růžové barvy, v lednici vydrží po otevření i dva týdny.

Podle PŽ zkusila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2145) Nakládané ředkvičky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Zajimavy. A nac se to hodi? Krom oblozenejch chlebu…

  2. sharka.68 napsal:

    já radši syrový- jemně osolený nebo vaječnej salát z ředkvičkama…tvarohovou pomatlánku s ředkvičkama…tohle mi připomíná takový to období,kdy nic nebylo a zavařilo se nebo naložilo všechno, aby bylo alespoň něco… dobrý to asi je, ale není to můj šálek….

  3. Jana Macůrková napsal:

    Milá sharko, toto není můj recept, jen jsem si dovolila vyzkoušet něco, co mne zaujalo. Takže jsem ti tvoji nejapnou připomínku poněkud upravila. Jak je vidět, ty opravdu nedovedeš nic jiného než si rýpnout.

  4. Vera M. napsal:

    Jano , Sharka vůbec nerýpe . Normálně napsala svůj názor . Ředkvičky jsou opravdu nejlepší syrové , jinak velice brzy ztrácí ve všech směrech

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..