(2158) Nakládané ředkvičky podle Petra Zemana

10 větších ředkviček ve slupce
5 stroužků česneku
1 lžička celého pepře
250 ml octa
1 l vody
1 lžička soli
2 lžíce cukru

Přichystáme si nálev smícháním vody, octa, cukru, soli a pepře. Přivedeme k varu, necháme krátce přejít varem, odstavíme a dáme vychladit.
Do sklenic naskládáme dobře omyté a na půlky či čtvrtky nakrájené ředkvičky, prokládáme je česnekem nakrájeným na kolečka.
Zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme a dáme do lednice.
Konzumujeme po 3-30 dnech (čím déle uležené tím lepší). Stále udržujeme v chladu.
Kdo má rád výraznější chuť, přidá do nálevu 2 bobkové listy a špetku tymiánu.

Tentokrát nakládal Petr Zeman a jak jinak, než ředkvičky od Macůrků…..
A já se ptám: Myslíte, že u Petra ty ředkvičky vydrží těch zmiňovaných 30 dní?
Ani omylem…….

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2158) Nakládané ředkvičky podle Petra Zemana

  1. BOYE napsal:

    Tedy, ehm, není Petr nemocen? Po zkušenostech s jeho recepty mi tam chybí nějaký ekrazit. 🙂
    A deset ředkviček není na litr nálevu, to je tak do jedné sklenice, soudě podle fotky.
    A zaujal mě ten vavřínek.
    Ředkviček je hafo, já se snad hecnu a vyzkouším všechny zdejší varianty. A dotaz přímo pro Petra: Nezkoušel jste tam lupnout i feferonku? Třeba takovou tu malou červenou bestii, co je ředkvičkám podobná – byla by to dobrá past na zloděje…

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nádherná fotka, ta hra světla a stínů, v pozadí květiny …. opravdu moc povedené.👍👍👍

  3. lakysa22 napsal:

    Too bude z hodně ředvikček! A cibule tam náhodou není?
    Vypadá to hezky…

  4. jarybarka napsal:

    Úsměvka má pravdu ta fotka je parádní. Do kimči dávám celou velkou nakrouhanou vodnici a ona si tam pěkně zkysá a je křupavá a dobrá tak proč ne ředkvičky v octě?
    Vypadají pěkně.

  5. IvaC napsal:

    Ta fotka je fakt moc pěkná a na zimu jen tak to bude určitě dobré,děkuji…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..