(2159) Hříbky v aspiku

1 sklenice naložených hříbků
100 g šunka
4 vejce natvrdo
1 sklenice naložených okurek
2 lžíce octa
5 spolarinů (1 lžíce cukru)
2 malé želatiny

silikonová forma Bubliny

Z okurek jsem do kastrolku přelila sladkokyselý nálev, přidala 2 lžíce octa, trochu vody a přisladila spolarinem (lze dát cukr).
Přisypala jsem želatinu  a nechala nabobtnat. Po 20 minutách jsem zahřála těsně pod bod varu. A nechala vychladnout tak na 30 st.
Naložené hříbky jsem propláchla vlažnou vodou, aby tak neklouzaly a nechala okapat.
Na dno formy jsem nalila asi 4 lžíce želatinového roztoku, narovnala do každé bubliny 1 hlavičku hříbku (vybírala jsem dost pečlivě celé hlavičky). Mezi ně jsem nasypala trochu nakrájené šunky. Zasypala nakrájenými okurkami. Další vrstva byla nakrájená šunka, poté znovu hříbky a na konec na plátky nakrájená natvrdo uvařená vejce. Každou vrstvu jsem lehce polila žalatinou.
Zbytek želatiny jsem nalila navrch. A šup s tím do ledničky.
Pak už jsem jen trnula, jestli to ztuhne a hlavně, jak to půjde vyklopit.
Obojí za 1.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2159) Hříbky v aspiku

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Škoda, že fotka není víc ze šikma, aby vynikla ta úžasná forma! A prosím tě, se ztrácím – to už je na úterý?

  2. Iva Janovská napsal:

    Vypadá to úchachně! A jistě i chutna(lo). Ta bublinková forma mě taky zajímá!

  3. sharka.68 napsal:

    škoda, že to nemáš nafocené,po nakrojení, ten řez musel bejt moc pěknej….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..