(2163) Žampionový guláš pikant

300 g čerstvých žampionů
2 cibule
5 – 6 stroužků česneku
1 pálivá paprika (špetka chilli)
1 červená sladká paprika
kousek másla a 1 lžíce oleje
4 lžička kmínu
sůl, pepř
sladká paprika

masox (nebo masový vývar)
100 ml smetany 33% (zakysané)
2 lžičky hladké mouky (zahuštění)

Cibule nakrájíme a dáme spolu s pálivou paprikou restovat na tuku.  Když cibulka mírně zezlátne přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvilce žampiony nasekané na větší kusy.
Orestujeme a přidáme uvedené koření. Podlijeme asi 100 ml vody a přidáme masox. Pokud máme vývar, podlijeme vývarem.
Zakryjeme poklicí a necháváme dusit tak dlouho, až houby pustí šťávu. Zahustíme smetanou s moukou.

Inspiraci z internetu upravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2163) Žampionový guláš pikant

  1. sharka.68 napsal:

    zkus dát houbovou kostku, je to s ní taky moc dobrý…. občas máme žampionů až moc, tak z toho děláváme buď plněný nebo guláš a když se hecnu,tak smažený….
    vypadá to na tý fotce dost dobře…

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Hele, to je idea. Dělám Vaškovi hřibovej guláš, ze žampionů mě to fakt nenapadlo … to určitě jo!

  3. Imelda napsal:

    To je dobrý nápad, recept se mi líbí, co nejdřív udělám.

  4. lakysa22 napsal:

    Dělávám, je to moc dobré, ale nedávám chilli, ba ani čili – nemžůżu

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak gulage z šampionů mne nikdy nenapadnul, tož máš 1 s hvězdičkou 😉👍

  6. IvaC napsal:

    Miluju žampiony,to udělám,pěkně děkuji za inspiraci…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..