(2166) Hrachové karbanátky

1/2 suchého hrachu
1/2 kg jemně mletého masa
3 vejce
2 hrsti strouhanky
2-3 lžíce oleje
majoránka
česnek
pepř
sůl
Suchý hrách večer namočíme do vlažné vody. Druhý den uvaříme a scedíme.
Uvařený hrách umeleme na masovém strojku (nebo rozmixujeme).
Smícháme s masem, kořením a drceným česnekem, přidáme vajíčka a pečlivě propracujeme. Pokud je směs řidší, přidáme strouhanku.
Z hmoty vypracujeme placičky o průměru asi 8 cm a síle 2 cm, naskládáme na olejem potřený pečící papír a pečeme v troubě asi 30 – 40 minut.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2166) Hrachové karbanátky

  1. Jana Macůrková napsal:

    Místo masa můžete dát klidně uzeninu.

  2. Imelda napsal:

    S cizrnou by to taky nebylo špatný.

  3. kveta.batkova napsal:

    Já jsem taky pro čočku konkrétně červenou a nebo, a to už jsem dělala, pohanku.

  4. IvaC napsal:

    Teda toho hrachu muselo být,to by mně nenapadlo a že dávám do karbanátku,kde co…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..