2 tvarohy
2 vanilkové pudinky
5 žloutků
0,5 l mléka
2 vanilkové cukry
5 bílků
2 polévkové lžíce cukru
Vše se smíchá a v původním receptu se nalije na listové těsto. Já to dala na pečící papír. Rozehřátá trouba na 200°C, 20 minut péct. Pozor, je to opravdu řídké. Po těch 20 minutách se nahoru dá sníh z pěti bílků. Co se týče slazení, tak doporučuji podle chuti, já dala dolů dva vanilkové cukry a do toho sněhu cca dvě polévkové lžíce.
Poslala Inusanka
Tak to máte na zítra a za týden pápá….
U nás se tomu říká Sahara…
A já přemýšlela, kde jsem tn recept četla a pod jakým názvem se skrýval. Ha, už to vím.
Tady je taky. Ale s jinym podkladem a s merunkama. Ten je podle knihy Trinacta komnata. Ale v zasade jde o ty „duny“ na povrchu.
No ono jde spíše o ten spodek, navrch se nemusí dávat nic, nebo by určitě šla použít šlehačka. Ten sníh tam mám hlavně kvůli naší Kačence, které jsem to pekla k narozeninám. Do toho spodku dávám i sušené brusinky, je to také moc dobré. V té kombinaci listové těsto – tvarohový prostředek – sníh – jsem to jedla poprvé.
Já jsem teď pohledala ve svých hodně zasunutých receptech a našla jsem ještě jeden podobný. Listové těsto, tvarohový krém (podobné tomu tvému tvarohu) a překrýt opět listovým těstem. Těsto tu mám, tvaroh koupím, vyzkouším.
To jsme se nepochopily … nazev Sahara je odvozeny od vzhledu pisecnych dun.
Pro Haderach – ono to listové těsto na povrchu udělá skoro totéž.
Já jsem to nikdy nikde nejedla, až teď u mladých. Ale Maďaři mají takový dezert , protože jsme vyráběli směs a šlo to dost na odbyt