(2180) Natahovačky

1 kg mouky (1/3 polohrubé, 2/3 hladké),
4 lžíce oleje,
2 vejce,
3 lžíce cukru,
50 g kvasnic,
100 ml rumu,
mléko,
tvaroh, borůvky
sůl
Na Borovansku jsou natahovačky stále velmi oblíbeným sladkým obědem. Podávají se buď jen obalené v moučkovém cukru, nebo zdobené žahourem z borůvek a šlehačkou. Natahovačky v podání paní Benhákové jsou bezkonkurenčně nejprodávanějším zbožím Klubu tradic na Borovanském borůvkobraní.

Z kvasnic, trochy mléka a cukru připravíme kvásek. Z kvásku, mouky, zbylého mléka a rumu zaděláme řidší těsto a necháme vykynout. Lžící vykrajujeme na vál bochánky, zakulatíme a necháme kynout. Poté se bochánky roztáhnou a smaží jako koblihy. Hotové natahovačky obalíme v cukru, potřeme žahourem nebo borůvkovou marmeládou a ozdobíme šlehaným tvarohem.

Maxivdolky vyzkušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2180) Natahovačky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Šlo by to udělat v troubě, co myslíš?

  2. Jiřina napsal:

    Tak toto by mně taky chutnalo, je to jako langoše nasladko. Určitě vyzkouším.

  3. lakysa22 napsal:

    Šiš!! Co mi to děláte takhle poránu?? Booorůůůfky!!! Máte mě na svědimí!!
    Tohle bys si dala ráno, v poledne, večer….mňam!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..