2 kotlety
2-3 rajčata
1 kus zelené papriky
5 kusů žampionů
5 kusů kozích rohů
1 střední cibule
lžíce Worcesteru
1 lžíce Maggi
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
olej
sůl
pepř
Na oleji si orestujeme cibuli do sklovita, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájená rajčata, kozí rohy a žampiony nakrájené na plátky.
Na tento základ dáme naklepané, osolené a opepřené kotlety, které z obou stran opečeme.
Pak zakryjeme poklicí a dusíme, dokud kotlety nezměknou na mírném ohni.
Pokud je třeba, podlijeme malým množstvím vody. Až jsou kotlety měkké, vyjmeme je a základ zahustíme hořčicí a kečupem.
Dochutíme worcesterem, maggim (nemusí být), pokud máme rádi, přidáme několik kapek tekuté chilli omáčky a provaříme asi 4 minuty.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, ale i krokety.
Vyzkoušela Jana Macůrková
Kdo si všiml, že jeden recept zmizel a nahradil ho jiný, všiml si správně. Nějaký zelený trpaslík mi vložil jeden a tentýž recept už podruhé, Haderach je naštěstí takový dobrý hlídač, že si všimla a protože tam ještě nebyl žádný jiný komentář, tak jsem to vyměnila.
Třeba založit Ligu pro potírání trpaslíků, obzvláště zelených. Kotlety vypadají dobře, určo nebudou suché, jak by se mi nepochybně stalo, kdybych je pekla. Proto raději dělám krknu,….
Ty kotlety se krásně nasákly tou omáčkou a oravdu suché nebyly. Měla jsem z toho strach, ale bylo to v pohodě. Určitě by to nezkazila ani ta krkna.
Já to teda dělám jinak – v hrnci opeču zeleninu a na pánvi maso, potom to spojím(nebo opačně). Ani na cibuli bych to maso neopekla tak, jak já chci a jsem zvyklá. Ale každá to má jinak, vím.
Jinak musím pochválit foto …. na tom plátu to vypadá nádherně.
Já opeču v kastroly maso. Vyndám. Pokud je ho více, postupně. Potom zeleninu, vrátím maso, podleju horkým vývarem.
V kastrole, oprava. Bylo to původně dobře.
Vypadá to moc jedle, ale tady je takové vedro, že se mi u plotny nechce stát. Dneska u nás byly k obědu zbytky, ale včera přišla dcera a umyla mně okna a pověsila záclony. Já se zatím bojím lézt po oknech, máme je dost vysoká, takže nebyl čas nic moc vařit. K obědu byly nové brambory uvařené na plátky a k tomu zelenina mrkev, celer a kedlubna nakrájená na proužky, trochu opečená na přepuštěném másle. K tomu opečená cuketa a ztracené vejce. Kdo chtěl, byl i rajčatový salát, ale ten jedl jen děda, ten měl k bramborám maso na leču. On nějak tu zeleninu až tak nemusí. Ale my s dcerou jsme si pochutnaly na zelenině. Děvčata, to bylo tak dobré, mohla bych to jíst denně.
Jiřinko, tomu věřím, také poslední dobou nemusím maso, salám, buřty …… občas to tam plácnu, ale jen občas.
Díky za recepísek, vyzkouším. 👍👍👍
To je divný – taky v poslední době moc maso nemsusím..
To je zcela normální, mám období, kdy maso vůbec nemusím, naopak jsou období (spíš v zimě) kdy bych sežrala dvoukilovej řízek na posezení.,
Jo, to bych si taky dala, zeleninka na voňavém másle… hmmm…
Včera byla také jen zelenina, s kouskem masa. Bez jakýchkoliv příloh. Vepřová líčka s brokolicí. Ale to až někdy v budoucnu.
Jiřinko , ty fakt umíš překvapit . A vždycky příjemně. Děda už měl dokonce rajčatový salát . Já ho teprve plánuju