(2191) Bulharské kotlety (Lesácký kotlet)

2 kotlety
2-3 rajčata
1 kus zelené papriky
5 kusů žampionů
5 kusů kozích rohů
1 střední cibule
lžíce Worcesteru
1 lžíce Maggi
1 lžíce hořčice

1 lžíce kečupu
olej
sůl
pepř

Na oleji si orestujeme cibuli do sklovita, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájená rajčata, kozí rohy a žampiony nakrájené na plátky.

Na tento základ dáme naklepané, osolené a opepřené kotlety, které z obou stran opečeme.

Pak zakryjeme poklicí a dusíme, dokud kotlety nezměknou na mírném ohni.
Pokud je třeba, podlijeme malým množstvím vody. Až jsou kotlety měkké, vyjmeme je a základ zahustíme hořčicí a kečupem.

Dochutíme worcesterem, maggim (nemusí být), pokud máme rádi, přidáme několik kapek tekuté chilli omáčky a provaříme asi 4 minuty.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, ale i krokety.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (2191) Bulharské kotlety (Lesácký kotlet)

  1. Jana Macůrková napsal:

    Kdo si všiml, že jeden recept zmizel a nahradil ho jiný, všiml si správně. Nějaký zelený trpaslík mi vložil jeden a tentýž recept už podruhé, Haderach je naštěstí takový dobrý hlídač, že si všimla a protože tam ještě nebyl žádný jiný komentář, tak jsem to vyměnila.

  2. Iva Janovská napsal:

    Třeba založit Ligu pro potírání trpaslíků, obzvláště zelených. Kotlety vypadají dobře, určo nebudou suché, jak by se mi nepochybně stalo, kdybych je pekla. Proto raději dělám krknu,….

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já to teda dělám jinak – v hrnci opeču zeleninu a na pánvi maso, potom to spojím(nebo opačně). Ani na cibuli bych to maso neopekla tak, jak já chci a jsem zvyklá. Ale každá to má jinak, vím.
    Jinak musím pochválit foto …. na tom plátu to vypadá nádherně.

  4. Jiřina napsal:

    Vypadá to moc jedle, ale tady je takové vedro, že se mi u plotny nechce stát. Dneska u nás byly k obědu zbytky, ale včera přišla dcera a umyla mně okna a pověsila záclony. Já se zatím bojím lézt po oknech, máme je dost vysoká, takže nebyl čas nic moc vařit. K obědu byly nové brambory uvařené na plátky a k tomu zelenina mrkev, celer a kedlubna nakrájená na proužky, trochu opečená na přepuštěném másle. K tomu opečená cuketa a ztracené vejce. Kdo chtěl, byl i rajčatový salát, ale ten jedl jen děda, ten měl k bramborám maso na leču. On nějak tu zeleninu až tak nemusí. Ale my s dcerou jsme si pochutnaly na zelenině. Děvčata, to bylo tak dobré, mohla bych to jíst denně.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..