(2193) Kuskus s houbami

½ balíčku kuskusu
(250 g)
50 g másla
hrst sušených hub
hrst zelených fazolek (lusky)
2 velké cibule
sůl, pepř
Houby namočíme do teplé vody (cca na 1 hodinu). Poté ocedíme, ale vodu nevyléváme.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, tak aby se rozpadla na nudličky. Fazolové lusky překrájíme na kratší kousky.
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme houby, cibuli a fazolky a dusíme asi 15 minut.
Cibule zesklovatí a změkne, stejně tak houby i fazolky. Pokud máme houby čerstvé, je potřeba, aby byly pevné (bílé hříbky, panské, křemenáče apod.) aby se nerozpadly na kaši.
Těm potom stačí jen asi 10 minut dušení.
Vodu z hub naředíme na potřebné množství, přidáme půl lžičky soli a pepř podle chuti, ohřejeme a horkou zalijeme v misce kuskus.
Když kuskus nabobtná, přidáme směs hub, cibule a fazolek a promícháme.
Podáváme teplé, může být s další čerstvou zeleninou.

Originál recept Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2193) Kuskus s houbami

  1. Jiřina napsal:

    To by mně chutnalo, ale čerstvé fazolky ještě nejsou, zatím jen mražené a hříbky taky. Po neděli vyzkouším. 🙂

  2. Imelda napsal:

    To by mohlo být dobré, akorát jsem ještě nikdy nedělala kuskus.
    Tak třeba s rýží.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..