15 deka kvalitního točeného salámu
1 hrst mražené zeleniny
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce (w)orchestru
1 kávová lžička kečupu
špetka pepře
špetka chilli
1/2 velké cibule
olej
Když se nechce moc vařit a jsou zbytky, tak proč z nich nevykouzlit něco dobrého.
Cibule nadrobno a salám na kostky společně osmažíme na pánvi. Když je cibule hnědá, vyndáme z pánve, podle potřeby nalijeme kapku oleje a orestujeme zeleninu. Před skončením restování přilijeme sojovku, worchestr a kečup, promícháme s chilli a pepřem a servírujeme s bramborovou kaší, hranolky nebo pečivem. Ideální je si připravit pivo, kdybych se netrefil s poměrem pepře a chilli.
Pozn: Prcek je oficiální přezdívka Petra Zemana.
Mé obavy o Petrovo zdraví se nepotvrdily: JE TAM CHILLI!
Tedy je to dokonalý foodporno, ale tak naservírovaný, že vypadá naprosto mírumilovně a chutně. Ale tchyni bych to neukazovala (a to mám tchyni hodnou, rozumnou a neblbou).
Já myslím že když má člověk doma zbytky tak si prostě „zababicuje“a nic se nevyhodí.Nic proti tomu.
Pobavila mě ta lžíce orchestru.
To byl můj překlep (já teď hodně blbě vidím, a tak mi musíte něco odpustit). Opravila jsem to tak, aby kouzlo překlepu zůstalo, ale bylo to opravené.
Jano, Prcek tě teda zásobuje 😉.
Jsou to taková chlapská jídla 💪
Vzhledem k tomu, že jehojídla zařazuji přednostně, tak to tak vypadá. A ta jídla jsou opravdu chlapská, jen nemají samostatnou rubriku.
Dobře děláš , Petr je šikovný kuchtík a krásně servíruje .
Chlapi se u něho najedí a my – holky- se inspirujeme .
Já upřednostňuji všechno, co mi od koho přijde, a až potom dávám svoje recepty. Teď mám recept od Oldřišky, i když jsem ho vyzkoušela já.