(2226) Bublanina s višněmi

5 vajec
5 lžic cukru
1/2 hrnku mléka
1 šlehačka 33%
polohrubá mouka podle potřeby
višně
Cukr s vejci ušleháme do pěny, přilijeme mléko a šlehačku a vmícháme polohrubou mouku do hustoty o něco hustší, než na lívance.
Těsto nalijeme na pečící papír a rychle vhodíme višně obalené v polohrubé  mouce, aby tak rychle neklesly dolů. Pečeme v předen vyhřáté troubě do zčervenání okrajů a až se těsto nelepí na špejli.
Pozn: lze použít i višně kompotované, potom je ale necháme chvilku oschnout, pokud použijete višně naložené v rumu, je to teprve mňamka.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2226) Bublanina s višněmi

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak už si Bramboračka zase dělá, co chce. Já to chtěla dát až zítra ráno nebo pozdě večer. A Bramboračka si to zadala asi o 3 hodiny dřív. No nic, rušit to nebudu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..