(2228) Tvarohový dort s jahodami

čerstvé nebo zmrazené jahody
tvaroh
cukr

piškot:
2 vejce
2 lžíce cukru
2 lžíce oleje
půl hrnku polohrubé mouky
Njeprve si upečeme piškot – vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej a polohrubou mouku a nalijeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem.
Pečeme cca  5 – 8 minut ve vyhřáté troubě.
Necháme vychladnout.
Tvaroh smícháme s cukrem a vyšleháme s rozkrájenými jahodami.
Piškot promažeme tvarohovým krémem. Navrch rozmixujeme jahody, vmícháme do nich zahřátou želatinu, rozpuštěnou ve vodě a necháme v kastrůlku chvíli vychladnout. Poté nalijeme na  povrch dortíku a dáme do ledničky ztuhnout.
Pozn: pokud máte v mrazáku jahodovou dřeň, lze použít místo celých jahod.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2228) Tvarohový dort s jahodami

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Olej do piškotu? Babička mě učila poměr 1 vejce = 1 lžíce cukru = 1 lžíce mouky (ale protože platí „jak velké je středně velké vejce“, pak jsem se naučila, že je lepší vejce zvážit a řídit se poučkou „kolik vajec, tolik mouky a tolik cukru“).

  2. Jana Macůrková napsal:

    Do piškotu dávám i olej (viz recept Olejová bábovka – nevím, jestli je tady a nechce se mi to hledat). Nevysychá tak rychle a je krásně vláčný. A jak víš, já nevážím.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Asi název piškot není ten správný, u nás se tomu říká lité těsto. A dáváme rozpuštěné máslo.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..