(2229) Bramborový salát moravský

uvařené brambory
sterilovaný celer
cibule
olej
ostřejší sladkokyselý nálev
sůl
pepř

Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Celer nakrájený na kostičky uvařte ve sladkokyselém nálevu nebo použijte sterilovaný. Do mísy klaďte vrstvu na plátky nakrájených brambor, posolte, opepřete, pokapejte olejem a pikantním nálevem, posypte nadrobno nakrájenou cibulí a okapaným celerem. Pak klaďte další vrstvu – brambory, sůl, pepř, olej, nálev, cibulka, celer. Nálev má být pikantní, použijte i nálev z celeru. Salát přikryjte a nechte uležet, nejlépe přes noc. Pak jej zamíchejte a podle potřeby dochuťte.

Z PŽ si přepsala Ivanka

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2229) Bramborový salát moravský

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Čili se v podstatě dá použít nálev na okurky, ne?

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tento, tzv. dietní, dělávám. A jak píše Hadérka, nálev z okurek je ideální, páč je správně sladkokyselý. Ale nejsu z Moravy, tož musí ostatní napsat. 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..