porce králíka (měla jsem 4 zadní nohy)
máslo
sůl
kmín
2x toustový chléb máslový
6 vajec
hrnek 250 ml mléko
200 g uzený bok b.k. vařený
sůl, pepř
libeček
čerstvé oregano
Porce králíka jsem osolila, posypala kmínem, podlila vařící vodou a přidala kousek másla. Narovnala do remosky a dala péci.
Mezitím jsem si umlela mahrubo uzený bok, natrhala na kousky toustový chléb, nakrájela na drobno libeček a lístky čerstvého oregana.
Přidala sůl, pepř, vejce a trochu mléka. Část mléka jsem si nechala do druhé poloviny nádivky.
Když byl králík měkký (cca 2 hodiny), porce jsem vyndala, a vykostila.
Do remosky do výpeku po králíkovi jsem rozprostřela polovinu nádivky, na ni položila rovnoměrně maso. Do druhé půlky nádivky jsem ještě přidala trochu mléka, aby byla hmota jemnější (do té první se vsákne výpek z masa) a navrstvila jsem ji na maso. A dala ještě na cca půl hodiny zapéct.
Možná příloha – zelenina všeho druhu.
Jedním z komentářů z dob na Bramboračce dávno minulých se inspirovala
Jana Macůrková
Ne receptem 691?
Někdo to zmiňoval tuším u kuřete ve svítku, že dělá králíka v nádivce. Tak jsem to zkusila. A havním pokusným psem byl opět Pavlínka. Snad se k tomu časem vyjádří.
Urcite mu chutnalo. 😉
Zdravím osazenstvo, ano, Pavlinka si pochutnal a schoval si poslední kousek i na večeři 🙂 Na králičí maso nějak ve veřejném stravování nenarážím, takže králičí maso mám obvykle jen u Jany…
Taky pevně věřím , že si Pavlinka pochutnal .
Krásný podrobný recept . Myslím , že bude vyzkoušen. U mě s jiným masem .
Králíka máme málokdy a musí být teda pan inženýr upečen klasicky se zelím a knedlikama . Doporučuju po chlupatých hned na druhém místě ty kombinované .
A ještě víc si pochutnal dneska – byly malinové knedlíky (zadám za chvilku).
Nedošel ani k pelíšku, lehl k počítači na podlahu a funí přepapáním.
Ja chytla inspiraci na dnes, obracena uz dlouho nebyla. Zaujal me ten „spodek“ do vypeku, toz si krknu napred trochu obslehnu a vypek pouziju misto vymazani pekace. A zelny salat k tomu…
ten spodek je krásně šťavnatý, mě k tomu nápadu přivedlo právě to kuře ve svítku – tam taky svítek liju do výpeku.