7 deka másla + trocha na vymazání
3/4 kg borůvek
vanilkový cukr
10 deka hladké mouky
špetka soli
1 vejce + 3 žloutky
9 deka cukru krupice + trocha na vysypání
citronová kůra z 1/2 citronu
160 ml mléka
160 ml smetany (tj. 1 necelý kelímek)
Rozehřejte si troubu na 180 stupňů. Formu vymažte máslem a pocukrujte, vespod se udělá slabá karamelizovaná krusta. Do formy nasypte borůvky. .
Rozpusťte si máslo. Do mísy prosijte mouku, přidejte vejce, žloutky, sůl, cukr a vanilkový cukr . Přistrouhejte kůru z citronu a rozmíchejte dohladka. Pomalu přidejte mléko, smetanu i rozpuštěné máslo – stále míchejte!
Těsto nalijte na borůvky a dejte do trouby na 30-35 minut. Troubu při pečení neotvírat, těsto by se mohlo srazit.
Podle receptu č: 132 pekla Jana Macůrková
A pochutnali jste si …
I když je to pečené už loni (letos u nás borůvky téměř nejsou), ale pochutnali…
škoda, že tam není vidět ta karamelizovaná krusta…. jinak to vypadá dobře….
Když máš po ruce, nebo spíš pd rukama 3 hladovce, tak nestíháš. Ale upřímně, podruhý to dělat nebudu, my jsme spíš na lehká piškotová těsta, na bublaniny ap.
Toto je takové omeletové těsto ( bez stání nad sporákem a vytváření palačinek ). Takže buchta to opravdu není 🤷♀️. A chuť vynikající
Vypadá to dobře, jen mít to ovoce. Počkám, až dozrají ty druhé ostružiny.
Já to dělám z broskvového kompotu . Taky chviličku ještě zkaramelizuju a malinko rumu. Je to vynikající / klasika mají být třešně . Ale mi tam celoročně chutnají ty broskve na hrubé plátky nakrájené