(2249) Clafoutis borůvkový

7 deka  másla + trocha na vymazání
3/4 kg  borůvek
vanilkový cukr
10 deka  hladké mouky
špetka soli
1 vejce + 3 žloutky
9 deka cukru krupice + trocha na vysypání

citronová kůra z 1/2 citronu
160 ml mléka
160 ml smetany (tj. 1 necelý kelímek)

Rozehřejte si troubu na 180 stupňů. Formu vymažte máslem a pocukrujte, vespod se udělá  slabá karamelizovaná krusta.   Do formy nasypte  borůvky. .

Rozpusťte si máslo. Do mísy prosijte mouku,  přidejte vejce, žloutky, sůl, cukr a  vanilkový cukr . Přistrouhejte kůru z citronu a rozmíchejte dohladka. Pomalu  přidejte mléko, smetanu i rozpuštěné máslo – stále míchejte!

Těsto nalijte na borůvky a dejte do trouby na 30-35 minut. Troubu při pečení neotvírat, těsto by se mohlo srazit.

Podle receptu č: 132 pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2249) Clafoutis borůvkový

  1. sharka.68 napsal:

    škoda, že tam není vidět ta karamelizovaná krusta…. jinak to vypadá dobře….

  2. Imelda napsal:

    Vypadá to dobře, jen mít to ovoce. Počkám, až dozrají ty druhé ostružiny.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..